*Nettavisen* Nyheter.

Presten forgrep seg på stedatter

Foto: SCANPIX

Juryen har funnet presten i Hedmark skyldig i grufulle overgrep mot sin stedatter.

12.03.08 13:18

Den 55 år gamle presten ble i Glåmdalen tingrett dømt til ni års fengsel for utukt og overgrep mot sin stedatter gjennom 13 år.

Onsdag svarte de 10 jurymedlemmene i Eidsivating lagmannsrett ja på spørsmål om 55-åringen er skyldig i de seksuelle overgrepene, ifølge glomdalen.no.

Nå gjenstår det for retten å bestemme hvor mange års fengsel presten kan idømmes.

Da ankesaken kom opp i Eidsivating lagmannsrett, avviste presten at de mange overgrepene noensinne har funnet sted.

En svært preget stedatter har forklart om flere grufulle overgrep, som startet da hun var fem år gammel. Kvinnen var fullstendig knekt, og tok stadig til tårene under sin forklaring. Påkjenningen ved å gjenfortelle overgrepene ble så stor at hun til slutt ble lagt inn på sykehus.

Presten innrømmet at hans psykiske sykdom gjorde at han gjennom årene hadde vært kald overfor sine barn, og lite flink til å «trykke stedatteren til sitt bryst». Ifølge mannen kan denne avvisningen, sammen med mulige overgrep fra hun var liten, ha gjort at hun nå beskylder stefaren for ugjerningene.

Påtalemyndigheten har svært lite konkrete bevis for overgrepene. Det ble funnet store mengder pornografisk materiale på mannens pc, men ingen bilder av små barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.