*Nettavisen* Nyheter.

Prikkbelastning tok fire lapper

Foto: (Scanpix/TV 2 Nettavisen)

Etter at prikkbelastning ble innført for bilister, har bare fire personer mistet sertifikatet som følge av for mange prikker. Fartsbøller er det imidlertid ikke blitt færre av.

16.04.05 10:22

De verste fartssynderne mister imidlertid lappen på stedet, og ikke som følge av prikkebelastningen som ble innnført fra og med 1. januar 2004, melder Aftenposten.

Frem til våren 2005, har bare fire personer fått inndratt lappen som følge av prikkbelastning. Til sammenlikning inndro politiet 5739 førerkort på stedet etter råkjøring i 2004. Tallet representerer ingen forbedring fra tidligere år.

Prikkbelastningsordningen er planlagt vurdert av SINTEF etter tre års bruk. Samferdselsdepartementet, som blant annet har foreslått å justere ned grensen for tap av førerkort fra åtte til seks prikker, uten å få gjennomslag, vil ifølge departementets statssekretær Arnfinn Ellingsen (v) revurdere en slik nedjustering.

Innføring av en grense på seks prikker, ville ha ført til at 138 bilister mistet lappen i stedet for fire, etter at prikkbelastningen ble innført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.