*Nettavisen* Nyheter.

Princ Dobroshi satt fri

Lenge var han Norges best bevoktede fange. Nå er Princ Dobroshi satt fri etter å ha sonet mindre enn to tredeler av en narkodom på 14 år.

28.01.05 09:29

Princ Dobroshi er løselatt på grunn av god oppførsel, skriver Dagbladet. Han ble løselatt onsdag og skal nå være i Tyskland, sier hans advokat John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

- Dette var på tide. Vi har jobbet med denne løselatelsen i over et år. Det er bra at ikke fengselsmyndighetene har latt seg farge av politiets skremselspropaganda, sier Elden og legger til at løselatelsen viser at det er bedre å følge systemet enn å stikke av på egen hånd.

Stakk av
Dobroshi levde lenge med tilnavnet «Norges farligste mann» - noe han selv mente var dypt urettferdig. Han ble dømt til 14 års fengsel etter at han i 1993 ble pågrepet med 5,4 kilo heroin i Oslo. I 1996 rømte han fra Ullersmo landsfengsel, og i 1999 ble han arrestert i en politiaksjon i Praha og utlevert til Norge.

Politiet mener at Dobroshi har vært en sentral aktør i narkotikasmuglingen til Norge. og at han er svært farlig.

- Ikke fare for gjentakelse
- To ganger var vi i retten for å tilbakevise de påstander som politiet hadde kommet med om at min klient skal være en storkriminell. Han har hatt en hard soning som følge av anklagene. Det var derfor på tide at han ble løselatt før tiden på grunn av god oppførsel, sier Elden.

- Løslatelsen skjer etter at fengselsmyndighetene har vurdert Dobroshi og funnet at det ikke er fare for nye kriminelle handlinger. Det er et vilkår for prøveløslatelsen at han har oppført seg pent, sier Elden til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.