RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsesse Märtha Louise blir travkusk


Prinsesse Märtha Louise deltar i ponniløp på Biri travbane på Biri tidligere i sommer. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise deltar i ponniløp på Biri travbane på Biri tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
I september skal prinsesse Märtha Louise debutere som travkusk i travløp under klasseløpshelgen på Bjerke i Oslo.

Tidligere har hun kjørt ponniløp på Biri i Oppland og delt ut pokal under det som heter prinsesse Märtha Louises pokalløp. Hun er dessuten en erfaren sprangrytter.

Det var en utfordring fra Geir Kamsvåg i hest360.no, hestenettstedet hvor hun selv er partner og medarbeider, som fikk prinsessen til å prøve seg som travkusk.

– Märtha og jeg kjørte ponniløp på Biri under NM-helgen. Opplevelsen ga mersmak, og jeg har utfordret prinsessen til å skaffe seg lisens og kjøre et ekte travløp, sier Kamsvåg i en pressemelding.

For å delta i løpet skal prinsessen gjennom et intensivkurs i teori og praksis i travløp. Det er Det Norske Travselskap som skal stå for treningen.

– Vi ordner med et opplæringsløp innenfor forsvarlige rammer, men det hjelper at prinsessen er erfaren med hester og har godt håndlag, sier Svein Morten Buer, generalsekretær i Det Norske Travselskap.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere