*Nettavisen* Nyheter.

Prinsesse Märtha Louise selger sommerparadiset på Hankø

BLOKSBERG: Prinsesse Märtha Louise skal selge sommerhuset på Hankø. Prinsessen tok over huset i 2001, men det har gått i arv i kongefamilien siden 1940-tallet. Foto: NTB Scanpix

Prinsessen har bestemt seg for å selge sommerhuset som har gått i arv i kongefamilien siden 1947.

15.08.18 13:23

Prinsesse Märtha Louise skal selge Bloksberg, sommerhytta på Hankøsundet utenfor Fredrikstad, melder Se og Hør.

Etter det ukebladet erfarer, vil ikke feriehuset bli solgt på det åpne markedet, og salget vil i stedet bli behandlet skånsomt av meglere.

Prinsesse Märtha Louises talsperson, Carina Cheele Carlsen, bekrefter overfor Nettavisen at det stemmer at prinsessen skal selge Bloksberg.

- På nåværende tidspunkt har vi ikke mer å tilføye, skriver Carlsen i en e-post til Nettavisen.

Nettavisen har også vært i kontakt med assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen, som henviser til Carlsen for kommentar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Prinsesse Märtha har tilbrakt mye tid i sommerhuset på Hankø sammen med barna og sin tidligere ektemann Ari Behn. Foto: NTB Scanpix

Familiehus

Sommerhuset, som har en tomt på tolv mål, har gått i arv i kongefamilien gjennom flere generasjoner. Det var Märtha Louises bestefar, kong Olav, som først kjøpte huset i 1947, og det gikk siden i arv til kong Harald.

I 2001 ble sommerhuset overført til prinsesse Märtha Louise som forskudd på arv, og prinsessen tilbrakte mye tid i huset sammen med sin tidligere ektemann, Ari Behn, og barna.

Da prinsessen tok over huset ble det vurdert til en markedspris på rundt 20 millioner kroner. Både hun og Ari har ved flere anledninger samlet venner til fest i sommerhuset, og det tidligere ekteparets mellomste datter, Leah Isadora, ble født der. Lokalet har også vært brukt til den mye omtalte «Engleskolen» som Märtha Louise og Elisabeth Nordeng driver.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERIESTED: Bloksberg har en tomt på tolv mål. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Luksuseiendommer

Hankø er et populært ferieparadis for flere enn kongefamilien. Ferieøya er ikke mer enn fire kvadratkilometer stor, men luksuseiendommene ligger på rekke og rad.

Eiendommer har blitt solgt for opptil 70 millioner kroner, og da eiendommen «Kariodden» ble solgt i 2015, uttalte megleren at bare bryggene var verdt 25 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag