*Nettavisen* Nyheter.

«Prinsessen»: – Jeg er ikke Maria

Foto: (Scanpix/Politiet)

Mysteriet i Bergen lever videre. Nå håper politiet en DNA-analyse skal gi svar på gåten.

10.12.06 11:10

(iBergen.no) : Kvinnen, som selv kaller seg prinsesse Anastasia, fikk i går besøk av sin advokat i Bergen fengsel. Han konfronterte henne med opplysningene fra ordføreren i Alcudia, Fransesc Signes Nuñes, om at hun skal være en 45 år gammel separert kvinne med to barn, som forsvant fra feriebyen for to og et halvt år siden.

– Hun avviser at hun er den personen som borgermesteren i Alcudia viser til og har ingen kommentarer til at noen mener hun ligner eller er den personen, sier advokat Trond Christiansen til iBergen.no.

Advokaten sier samtidig at Anastasia er positivt innstilt til å få dette avklart så fort og så godt som mulig.

Politiet i Bergen tok i går kontakt med Kripos, for å få i stand en dialog med det lokale politiet i Spania. Også den norske ambassaden i Madrid og den spanske i Oslo er involvert i arbeidet.

– Neste steg er å få en sikker identifisering av kvinnen, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til BA.

Politiet håper nå å finne kvinnens fingeravtrykk i spanske arkiver. Dersom ikke det fins fingeravtrykk av henne der, må det trolig en DNA-analyse til for å slå fast eller avkrefte hennes identitet. I så fall må blodet hennes sammenliknes med en person i nær familie.

Advokat Christiansen tar situasjonen med stoisk ro, og jobber nå videre for å få kvinnen ut av fengsel. Han mener hospits eller Frelsesarmeen vil være bedre oppbevaringssteder for henne, og vil også se på mulighetene for å skaffe kvinnen permanent opphold i Norge.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.