*Nettavisen* Nyheter.

Prinsessen får ikke bygge ut

Først fikk prinsessen bygge ut feriestedet Bloksberg. Så klaget hun og flere andre på annen utbygging i nabolaget. Nå har prinsesse Märtha og kjendisvennene tapt kampen.

06.03.08 14:12

Etter årelang kamp mot blant annet prinsesse Märtha Louise, ektemannen Ari Behn, regissør Harald Zwart og rundt 300 andre personer har utbygger vunnet frem. Det betyr at Hankø Utvikling får bygge 40 planlagte sjøboder i nærheten av prinsessens feriested Bloksberg på Hankø.

Bråket tok av for alvor etter at planene, som var godkjent av både lokale myndigheter og Fylkesmannen, ble overprøvet av daværende miljøminister Helen Bjørnøy. Et av argumentene for dette skal, ifølge Aftenposten.no, ha vært at man hindret fri ferdsel i strandsonen.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Nå har imidlertid nåværende miljøminister, Erik Solheim, og hans stab bestemt at sjøbodene likevel skal få bygges ut. Årsaken er at saksbehandlingen har tatt lang tid og for å sikre forutsigbarhet i planprosessen.

- Denne saken vil ikke skape presedens for lignende saker. Det vil i så fall måtte være at en griper tidligere inn dersom utbygging ikke er i tråd med nasjonal politikk, sier statssekretær Morten Wasstøl i Miljødepartementet til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.