RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Politiet)

«Prinsessen» lagt inn på sykehus

Sist oppdatert:
– For syk til å reise hjem til Spania nå, mener advokaten.

(iBergen.no) Kvinnen som kaller seg «Prinsesse Anastasia», men som nå er identifisert som spanske Mari Carmen Arocas (45), fikk tirsdag beskjed om at hun skulle sendes ut av Norge, fordi hun har oppholdt seg her i landet uten identifikasjonspapirer. Men nå blir kvinnen værende i Bergen på ubestemt tid.

- Positivt
I går ble kvinnen innlagt på Sandviken sykehus, etter at politi og fengselsvesen tirsdag ba om ny psykiatrisk undersøkelse av henne.

– Jeg ser svært positivt på dette, selv om hun selv ikke hadde noe ønske om å bli innlagt. Jeg er glad for at hennes psykiske helse blir utredet, slik at man får saken best mulig opplyst og muligheter til bedre å vurdere hva som skal skje videre med henne, sier kvinnens advokat Trond Christiansen til iBergen.no.

Christiansen ba i går om midlertidig utsatt iverksettelse av bortvisningsvedtaket av helsemessige årsaker, og har muntlig fått beskjed om at dette er innvilget.

Dermed kan 45-åringen bli værende i Bergen på ubestemt tid.

Familiens ønske
Innleggelsen er i tråd med ønsket fra hennes spanske familie.

– Familien vil jobbe for å få henne under behandling i Norge, og så få henne overført til lokalt helsevesen her i Spania, sa ordfører Fransesc Signes Nuñes, som er familiens talsmann, til iBergen.no tidligere denne uken.

Advokat Christiansen avviser likevel at familiens ønsker har vært utslagsgivende for den siste utviklingen i saken.

– Innleggelsen skjedde utelukkende på initiativ fra fengselsvesenet og politiet, sier Christiansen.

- Gedigen feiltakelse
– Har det vært noen endring i kvinnens tilstand de siste dagene?

– Nei, hun sier fortsatt hun har det bra, smiler og er hyggelig. Men hun er svært opprørt over at hun skal sendes hjem til Spania, og mener det er en gedigen feiltakelse at hun skal være kvinnen hun nå er identifisert som, sier Christiansen.

Det har foreløpig ikke lyktes iBergen.no å få en kommentar fra politiinspektør Øyvind Tenold i Hordaland politidistrikt om innleggelsen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere