RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prior snur etter halal-bråk

Sist oppdatert:
Dersom du har spist kylling fra Prior, er det godt mulig at høna ble velsignet før den ble slaktet. Nå lover Prior å merke alle halal-produkter.

Reaksjonene har strømmet på til Prior etter at det ble kjent at slakteriet leverer halal-slaktet kjøtt uten at kundene vet om det. Nå lover produsenten endring, melder Aftenposten.

- Vi ble gjort oppmerksom på at dette kunne være et problem. Enkelte kan oppleve dette som støtende og negativt. Derfor må vi ta konsekvensene av hensyn til forbrukerne, sier sjef for Priors slakterier, Arne Kristian Kolberg til Aftenposten.

Halal-kjøtt kommer fra dyr som er velsignet og slaktet på muslimsk måte. Overproduksjon av halal-produkter har ført til at kjøttet også selges som vanlig kjøtt av Prior, Trønderkylling og Gildes anlegg på Gol.

Trønderkylling opplyser til avisa at de ikke vil endre sine rutiner. Heller ikke Gilde ønsker å merke sine halal-produkter, ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere