RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prioriterer kriminelle asylsøkere

4 av 10 asylsøkere som blir tvangsreturnert fra Norge er anmeldt for kriminelle handlinger.

I løpet av første halvår i år ble 1552 personer sendt ut av Norge. Trekker man fra de 216 som var under strafferettslig lavalder, viser tallene at hele 42 prosent av de resterende var anmeldt for ett eller flere lovbrudd i Norge, skriver Aftenposten.

- Vi forsøker å bidra til kriminalitetsbekjempelse på vår måte. Når vi skal finne dem som skal tvangssendes ut av landet, så forsøker vi å velge dem som står bak mye kriminalitet, sier leder i Politiets utlendingsenhet (PU), Arne Jørgen Olafsen, til avisa.

Ifølge Olafsen finnes det ingen oversikt over hvor mange anmeldelser som har resultert i fellende dommer og understreker at den negative omtalen disse får, har en svært ødeleggende effekt i forhold til nordmenns holdninger overfor asylsøkere.

Dette er noe av grunnen til at politiet nå konsentrerer jakten på gjengangerne uten norsk statsborgerskap eller lovlig opphold. Ifølge Aftenposten har flere av de bortviste livnært seg på kriminalitet i en tiårsperiode eller lenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere