RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prisrekord for Hitler-flygeblad

Sist oppdatert:
To flygeblad fra 2. verdenskrig satte ny prisrekord på en frimerkeauksjon i Oslo i helgen.

Det ene inneholder et utkast til frimerke med Hitler i en badering på vei til England og det andre Quisling i en renneløkke, forteller NTB.

Bildene stammer fra en samling med flygeblad som ble sluppet ut over Bergen fra allierte fly under krigen. Begge frimerkeutkastene har valør 30 øre (sølvpenger). Utropsprisen for bladene var satt til 2.000 kroner, men det ble frisk budgivning til hammeren falt på 23.000 kroner.

- Det dukker fra tid til annen opp slike flygeblad som folk har gjemt på siden 1941, naturlig nok temmelig medtatt etter ublid behandling. Flygebladene på denne auksjonen var arkiveksemplarer og ytterst velbevarte, sier auksjonarius Kjell Germeten.

Det ble solgt frimerker, gamle brev og postkort for 6 millioner kroner på Kjell Germetens internasjonale frimerkeauksjon i Oslo i helgen. Hele 97 prosent av alle de cirka 1.000 objektene som var lagt ut til salg, ble solgt. Interessen var så stor at den samlede omsetningen ble på mer enn det dobbelte av utropsprisene.

Høyeste bud ble 275.000 kroner for et brev med åtte stykker av Norges første frimerke, sendt til Hamburg i 1855. Utropsprisen var på 100.000 kroner.

Gamle norske postkort fra rundt forrige århundreskifte setter stadig nye prisrekorder. Samlerne er mange, selv om det er bevart ganske store mengder med slike kort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere