*Nettavisen* Nyheter.

Prisvinner anmeldt

Vinneren av Bergen kommunes likestillingspris 2006 Shilan Shors er anmeldt av den homofile skuespilleren og modellen Dan Glopholm.

12.03.06 12:27

Shors er anmeldt for ærekrenkelse, i tillegg er RV-politiker Frank Mo anmeldt for legemsbeskadigelse. Hordaland politidistrikt bekreftet i går at Glopholm leverte inn to anmeldelser fredag 10. mars.

Det var på onsdagens 8. marsmarkering i Bergen episodene inntraff. I det Shors fikk utdelt en fortjent pris for sitt arbeid for likestilling, bestemte Glopholm seg for å gå opp på scenen og gratulere henne og samtidig gi en appell til kvinnene.

Glopholm hevder han bare hadde gode hensikter, Glopholm konkurrerte med Tore Goughlin om å få oppmerksomheten på kvinnedagen innrømmer at timingen på stuntet var dårlig.

– Mitt mål med å gå opp på scenen var å vise at jeg er for likestilling uansett kjønn, legning og samfunnslag du er fra. Jeg innrømmer at timingen var dårlig, men det var aldri meningen å frata prisvinneren oppmerksomheten, sier Glopholm.

Mo nekter å kommentere
Ca 500 fremmøtte tilskuer på Torgallmenningen var vitne til at stuntet ikke ble så godt mottatt. Arrangørene jaget Glopholm ned fra scenen og problemene var bare så vidt begynt. Først kom Glopholm i en verbal disputt med RV-politiker Frank Mo, som etter et par minutter tydeligvis hadde fått nok. iBergen.nos utsendte var vitne til at Mo dyttet til Glopholm sitt hode, slik at han skallet til sin medierådgiver Tine Røed i kinnbeinet. Hun endte opp med et stort blåmerke og hevelse.

– Jeg stod med ryggen til da han slo hodet mitt. Jeg opplever det som svært provoserende og har anmeldt Mo for legemsbeskadigelse. Han hadde ingen grunn til å gjøre det, sier Glopholdm

Mo ville ikke si stort om den episoden på selve dagen. Han oppfordret heller iBergen.no om ikke å skrive om hendelsen. Han ville heller ikke snakke med oss da vi henvendte oss til ham i går, og klesset på telefonen da iBergen.no ringte ham.

Kranglet med sjokkert prisvinner
Like etter krangelen med Mo gikk Glopholm opp i limousinen sin som stod i Valkendorfsgate. Der ble han ikke lenge før han bestemte seg for å gå ned til prisvinner Shors for å forklare hva hans egentlige hensikter var. Henvendelsen ble ikke godt mottatt og med iBergen.no og annen presse ”ringside” skjelte Shors ut Glopholm.

– Shors kalte meg en ”jævel”, hun sa også ”jeg hater deg din faens homofil”, hevder Glopholm, som legger til: i mine øyne er hun ikke en verdig vinner av likestillingsprisen. Dersom hun var for likestilling hadde hun akseptert homofile også. Hennes utsagn gjør at jeg føler meg latterliggjort i offentligheten, sier Glopholm, som altså har anmeldt Shors for ærekrenkelse.

Prisvinneren ønsket ikke å si stort om saken da iBergen.no kontaktet henne.

– Jeg har ingen kommentar. Jeg skjønner ikke hvorfor dere skriver en slik sak, sier Shors og klasker på røret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.