Privat sponsor gir gratis skolemat

En privat sponsor sørger for at elevene ved Arna gymnas får det SV lovet i valgkampen, men senere gikk bort fra: Gratis frukt og brødmat på skolen.

04.04.06 14:25

Et av SVs valgløfter i valgkampen i fjor høst, var gratis skolemat. Men da valget var over og partiet havnet i regjering, var ikke dette så viktig for dem lenger. I Arna er man derimot av den oppfatning at gratis skolemat er svært viktig.

- Mange politikere mener det er hjemmets ansvar at elevene får mat, men dette forutsetter at alle hjem fungerer perfekt, sier lektor Sverre Sørnes ved Arna gymnas til Bergens Tidende.

En privat sponsor fra næringslivet blar hvert år opp 450.000 kroner, som sørger for at elevene hver dag klokka 09.30 får påsmurte rundstykker, melk og frukt servert i klasserommet.

Sørnes forteller at elevene er mye roligere etter å ha fått mat, og at det er lettere å undervise etter matpausen. Han synes det er en skam at Norge ikke klarer å tilby gratis skolemat, når de klarer det i Sverige og Finland.

Sponsoren som betaler for maten i Arne, ønsker å være anonym. Sørnes synes det er kjempeflott at næringslivet engasjerer seg på denne måten, men frykter at slike private bidrag kan bli en sovepute for politikerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag