RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor: -Operaen forblir gul

Sist oppdatert:
Teppet opp for neste i akt i krangelen om operamarmoren.

Fagfolk er fortsatt uenige om hvorvidt marmoren på operabygget i Bjørvika vil forbli misfarget, skriver Aftenposten.

Faktum er at gulfargen som ble påvist i fjor høst, fortsatt preger steinen. Organisk, eller ikke-organisk, er spørsmålet skal vi tro ekspertene.

Byggherren Statsbygg står fast på at gulfargen snart vil være borte og henviser til SINTEF-rapporten som ble laget i fjor høst. De mener at SINTEF sannsynliggjør at det dreier seg om organisk materiale, som gjør at gulfargen i tilfelle vil bli borte når marmoren tørker.

Geologiprofessor Tom Andersen er imidlertid skeptisk. Han mener misfargingen kan skyldes andre årsaker og frykter den kan være permanent.

- Kontrasten mellom bakgrunnen og de grå feltene er også blitt veldig sterk noen steder. Hvis det er svovelkisforvitring som er underveis, er det akkurat dette vi kan forvente, sier professoren til avisen etter å ha studert ferske bilder.

Andersen påpeker at SINTEF-rapporten ikke utelukker at det dreier seg om en uorganisk forbindelse som gir steinen fargeendringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere