RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor suspendert

Professor Torbjørn Trondsen ble torsdag suspendert fra sin stilling ved Norges Fiskerihøyskole. Dette vedtok styret ved Universitetet i Tromsø.

Trondsen ved Norges Fiskerihøyskole er under politietterforskning for grovt økonomisk utroskap, skriver Nordlys. Dette skyldes at Trondsen skal fått en vitenskapelig assistent til å utføre oppdrag for sitt private konsulentselskap.

Trondsen er suspendert frem til neste styremøte i februar.

Professoren er permittert fra sin stilling, men erkjenner ikke at han har gjort noe ulovlig.

- Jeg mener hele saken mot meg baserer seg på en misforståelse. Jeg mener det er mitt ansvar å disponere personell som jeg har prosjektansvar for. Det eneste som gjenstår, er at ledelsen ved universitetet mener de skulle blitt varslet på forhånd om den avtalen jeg har inngått med min assistent, sier professor Trondsen til Nordlys.

Rektor Jarle Aarbakke bekrefter overfor Nordlys at styret i går vedtok suspensjon av en professor frem til neste styremøte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere