RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor tapte mobbesak

Sist oppdatert:
Professor Helga Refsum saksøkte Universitetet i Bergen for mobbing, men tapte i Bergen tingrett mandag. Nå må hun betale saksomkostninger på fire millioner kroner.

Bakgrunnen for søksmålet er at Refsum følte seg baksnakket og trakassert av sine forskningskolleger ved Universitetet i Bergen. Hennes tidligere arbeidsgiver avviste det Refsum mente var mobbing, og i fjor stevnet hun UiB for retten.

Rettssaken startet i slutten av august i år, og mandag denne uken var dommen klar. Refsum tapte saken fullstendig. Hun må dermed betale sine egne saksomkostninger i tillegg til UiB's kostnader. Etter en tre uker lang rettssak har beløpet blitt skyhøye fire millioner kroner.

Retten var uenig i de fleste av Refsums mobbepåstander.

«Retten har gjennomgått en rekke enkelthendelser som saksøker mener har vært en omfattende trakassering av henne gjennom lang tid. Retten har imidlertid ikke funnet at saksøker har vært utsatt for trakassering på arbeidsplassen av erstatningsbetingende karakter» står det i dommen, ifølge Bergensavisen.

- Vi konstanterer at dommen gikk i vår favør og er glade for det, mer ønsker vi ikke å si i denne saken, sier UiB-direktør Kåre Rommetveit til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere