RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proff bande dømt for 42 tyverier

Sist oppdatert:
Rumenerne tjente over 300.000 på stjålne minibankkort. Men da de kom med toget til Bergen, ventet politiet på perrongen.

(iBergen.no) : Skjærtorsdag vendte de fem profesjonelle tyvene tilbake til Bergen, trolig for å gjøre et nytt raid. Men politiet stod på jernbanestasjonen og sammenliknet ansiktene på passasjerene med bilder fra overvåkingskameraer, og pågrep samtlige ved ankomst, inkludert en kvinne som var gravid i fjerde måned.

Oppsøkte trengsel
Banden er nå dømt for totalt 42 tyverier i Bergen og Oslo. Flere av tyveriene er avslørt av overvåkingskameraer, og fremgangsmåten har hele tiden vært lik. Tyvene har oppsøkt steder med masse trengsel og mye berusede folk, for der å observere hvem som betaler med kredittkort.

En av rumenerne har da bitt seg merke i pin-koden til vedkommende, gitt et nikk til sine medsammensvorne, som deretter har gått i nærheten av offeret, stjålet kortet og oppsøkt nærmeste minibank.

På utesteder brukte rumenerne en kvinne som lokkedue på dansegulvet, for å gjøre mannlige ofre mindre påpassende.

Lynraskt
Oftest gikk det hele lynraskt. I ett tilfelle fikk en person tappet kontoen sin bare ett minutt etter tyveriet. Noen ganger la tyvene kortet tilbake i offerets lommebok etter tyveriet, noe som i flere tilfeller gjorde at det tok flere dager før kontotappingen ble oppdaget.

Ifølge påtalemyndigheten er mesteparten av de rundt 300.000 rumenerne fikk tak i på denne måten, sendt til hjemlandet.

Lange straffer
Bergen tingrett har nå dømt samtlige fem til lange fengselsstraffer. Tre av dem, inkludert den gravide kvinnen, må sone to år i fengsel, mens barnefaren fikk én måned lenger straff. Den siste tiltalte slapp med ett år og åtte måneder. Banden må også ut med 150.000 kroner i erstatning.

Fire av rumenerne har vedgått delvis straffskyld, mens den siste konsekvent nekter plent for alt.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere