RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Program avslører eksamensjuks

Sist oppdatert:
Dataprogrammet Ephorus har allerede avslørt én eksamensjukser. Flere kan følge.

- Torsdag fikk vi oversendt vår første sak på en student som var avslørt av Ephorus, sier seniorkonsulent Per Gunnar Hillesøy ved Universitetet i Bergen (UiB), til Dagsavisen.

Flere kan følge
UiB tok i bruk tekstgjenkjenningsprogrammet Ephorus i fjor høst, og programmet blir brukt ved examen philosophicum.

Studenten leverer oppgaven elektronisk, og programmet søker både på internett og gjennom tidligere studentinnleveringer for å se om det finnes spor av avskrift.

Flere av landets universiteter og høyskoler, blant annet Universitetet i Oslo, har vist interesse for Ephorus, men avventer foreløpig erfaringene fra Bergen, skriver avisen.

Sjekker manuelt
- I dette første tilfellet var det en person som hadde satt sammen hele oppgaven av avskrift fra sju forskjellige kilder. Seks var hentet fra internett og litt var skrevet av tidligere studentarbeid, sier Hillesøy.

Blant mer enn 4.000 innleverte eksamener fikk UiB 800 tilbakemeldinger fra Ephorus. Disse ble sjekket manuelt. Til slutt endte Universitetet opp med 16 saker som ble sendt videre, og en av disse ble altså stemplet som juks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere