RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Promillealarm på hurtigbåt

Sist oppdatert:
Etter tips fra en passasjer om alkoholdunst blant mannskapet på Fylkesbaatane, slo rederiledelsen alarm og varslet politiet.

- Det var ubehagelig. Jeg synes flere virket litt engstelige, men om de også merket alkoholdunsten, vet jeg ikke, sier en passasjer på en av hurtigbåtene til Fylkesbaatane, som trafikkerer mellom ulike destinasjoner i Sogn og Fjordane og Bergen.

Hun sier til Bergens Tidende at hun reagerte på flere av mannskapet om bord på hurtigbåten luktet alkohol. I tillegg merket hun seg at kapteinen snakket grumsete via høyttaleranlegget og at navigeringen virket uaktsom.

Reagerte straks

Kvinnen snakket med samboeren sin på telefon, og han varslet umiddelbart rederiet. Der ble det slått full alarm.

- Da vi fikk inn rapporten, tok vi pause fra møtet vi satt i for å håndtere situasjonen med en gang, sier administrerende direktør Atle Tornes i Fylkesbaatane til avisen.

Sivilt politi troppet opp på en av stoppestedene og tok blåsetest på en av matrosene om bord. Dette var den eneste personen politiet hadde skjellig grunn til mistanke mot, og de kunne derfor ikke foreta flere tester.

Blåste gult

Ifølge Bergens Tidende blåste matrosen gult på testen. På grunn av at promillegrensene til sjøs er noe høyere enn på veien, så politiet ingen grunn til å hindre båten i å fortsette.

Tornes sier at matrosen hadde vært på jobb i flere timer da promilletesten ble gjennomført, og rederiet har ikke bestemt hvilke konsekvenser dette vil få.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere