RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Promilledømt etter «Gammel Dansk»-støyt

Den kvinnelige sjåføren (49) mistet lappen etter å ha drukket «Gammel Dansk». Det var for helsas skyld, fortalte hun i retten.

Politiet fulgte etter da de ble oppmerksom på kvinnens vinglete kjøring i Notodden. Hun skulle til sin frisørsalong. Da hun gikk ut av bilen, ble hun bedt om å bli med for å ta blodprøve. Den viste en promille på 0,99, skriver Telemarksavisa.

Prøven avslørte i tillegg konsentrasjoner av stoffer som finnes i blant annet Paralgin Forte og Alopam.

I en uttalelse fra en lege ved Folkehelseinstituttet, som påtalemyndighetene førte som skriftlig sakkyndig vitne, heter det at kombinasjonen med medikamenter og alkohol «grovt kan likestilles med den påvirkningsgrad som ellers vanligvis ledsager blodalkoholkonsentrasjoner i området rundt tre promille når det gjelder prestasjonsforringelse og ulykkesrisiko».

I Tinn og Heddal tingrett sa kvinnen at hun hadde drukket «Gammel Dansk» - av hensyn til helsa.

Hva dommen gjør for kvinnens helse er usikkert: Betinget fengsel i 21 dager, 20 måneder uten førerkort, og 20.000 kroner i bot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere