RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Promillekjører «lurte» lensmannen

Sist oppdatert:
Den promilletatte 58-åringen fikk tilbud om skyss hjem av lensmannen. Han takket nei, og kjørte hjem selv.

58-åringen fra Nordhordland angrer nok på flere forhold. For ikke nok med at han ble fratatt førerkortet i en promillekontroll - han ble også fersket da han kjørte sin egen bil hjem etter kontrollen.

3,5 timer etter den angivelige kjøringen, ble den tidligere promiledømte mannen tatt hånd om av lensmannen. Han blåste da rødt og hadde en promille på 0,45 - noe som retten har funnet tilsvarer en promille rundt 0,8 da kjøringen fant sted.

Lensmannen kjørte så mannen tilbake til bilen hans for å beslagelegge førerkortet.

Takket nei til lensmannen
Lensmannen kom med tilbud om å kjøre mannen hjem - en strekning på over fire mil.

Nei takk, sa 58-åringen som heller ville få fatt i en kamerat til å kjøre seg. Men ingen kamerat dukket opp, og mannen satt seg bak rattet selv.

Dømt tidligere
Lensmannen hadde mistanker om at dette ville skje og ringte til ferjen som mannen skulle med. Fergemannskapet ringte da en stund seinere tilbake og fortalte at mannen hadde kjørt om bord og var alene i bilen.

58-åringen som er dømt for promillekjøring tre ganger tidligere, innrømmet begge forhold i Nordhordland Tingrett og blir nå fratatt lappen på livstid og må betale 8.000 kroner i bot til statskassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere