RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prostituert fikk dekket tapt inntekt

Sist oppdatert:
Stavanger tingrett har tilkjent en prostituert kvinne 30.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsinntekt etter at hun ble skamslått av en kunde.

Kvinnen (23) får også en oppreisning på 50.000 kroner for skadene hun pådro seg etter mishandlingen, skriver VG. 38-åringen som sto bak voldshandlingen er i tillegg dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

Arbeidsufør i tre måneder
Kvinnen ble liggende 29 dager på sykehus etter at hun ble angrepet med en vifteovn av en av sine kunder i desember 2001. Som en følge av dette ble hun sykemeldt i tre måneder.

- Prinsipielt viktig
- Dette er en prinsipielt viktig dom for alle prostituerte i Norge og helt sikkert den første i sitt slag, sier Svein Erling Jensen, kvinnens bistandsadvokat, ifølge VG.

- Ikke straffbart
Retten peker i dommen på at det å livnære seg som prostituert ikke er straffbart og at spørsmålet om beskatning eventuelt er en sak for ligningsmyndighetene. Retten fant det sannsynlig at kvinnen livnærte seg som prostituert og tjente mellom 1.000 og 2.000 kroner per natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere