RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prostituerte skremt bort

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De nigerianske prostituerte har forlatt Karl Johan.

Den siste uka har de nigerianske prostituerte som har holdt til i den nedre delen av Karl Johan, mer eller mindre forsvunnet. Gatehjørnene er tomme, og jentene er ikke å se.

Det nasjonale kompentansesenteret for prostitusjon, Pro-Senteret, har merket mye uro blant de nigerianske jentene den siste tida.

- Både vi og noen av jentene selv har spredt i miljøet at de skal holde seg unna Karl Johan. Det at de har vært der har skapt mye trøbbel for dem selv. Disse jentene har til dels fått skylda for det nye kriminaliseringsvedtaket, selv om det selvsagt ikke er så enkelt, sier leder for Pro-Senteret, Liv Jessen, til Nettavisen.

Blir plaget på gata
På Arbeiderpartiets landsmøte forrige søndag vedtok partiet å gå inn for å kriminalisere kjøp av sex. Siden de to andre regjeringspartiene allerede har slike vedtak, ventes lovforbudet å komme i løpet av det neste året. På sine hjemmesider understreker Pro-Senteret at det fortsatt er lovlig både å selge og å kjøpe sex, og at ingen har lov til å trakassere prostituerte i Norge.

- Det er alt blitt vanskelig for jentene å være på gata. Noen av dem har opplevd å bli kastet egg på. Noen tror at forbudet gjelder allerede. Vi forsøker å nå ut med informasjon, sier Jessen.

- Neppe dratt hjem
- Men hvor har de nigerianske jentene blitt av?

- Våre folk har også observert at det er færre jenter på Karl Johan, men vi har ikke oversikten over hvor de er. De kan ha dratt til en annen by, eller en annen gate, men de har neppe dratt tilbake til Nigeria, sier Jessen.

- Skremt av NATO-møtet
Verken operasjonssentralen eller krimvakta ved politiet i Oslo kjenner til at de nigerianske prostituerte har flyttet seg fra hovedstadens paradegate.

- Det kan være knyttet til vedtaket om kriminalisering, men det kan jo også være på grunn av NATO-møtet, da det var veldig mye uniformert politi i gatene. Dette kan ha skremt både de prostituerte og kundene, sier politibetjent Gaute Solemslie ved Sentrum politistasjon til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere