RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prostitusjon skulle redde familien

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): En måneds arbeid som prostituert skulle hjelpe kvinnen og hennes familie ut av økonomisk knipe. I stedet opplevde hun flere års helvete.

Mandag viste påtalemyndigheten videoavhør av den russiske kvinnen som skal ha blitt voldtatt og misbrukt på det groveste av de tiltalte personene i Oslo tingrett.

Kvinnen bor i dag i Litauen, og har nektet å komme til Norge for å vitne i rettssaken. Fredag var norsk politi i kontakt med henne i et siste forsøk på å få henne til Norge.

Tatt opp på video
- Hun vil ikke under noen omstendigheter komme til Norge. Hun frykter for sitt liv og for sin familie. I tillegg opplever hun at påkjenningen hun allerede har vært igjennom har vært veldig tung. Hun har stadig måttet konfrontere seg selv med denne saken. Hun ønsker å legge det bak seg, sa en polititjenestemann som fredag snakket med kvinnen på telefon før helgen.

Resultatet ble at Oslo tingrett har tillatt å presentere deler av et 46 timer langt videoavhør av kvinnen. Det ble tatt opp i Oslo tingrett i mai i år. Her forteller kvinnen om hvordan hun begynte med prostitusjon og hvordan hun høsten 2001 og våren 2002 ble utnyttet av de tiltalte mennene, samt flere andre menn som er dømt i en lignende sak i Sverige.

Hadde betalingsproblemer
- De sa man kunne tjene en årslønn i Sverige på en måned. Jeg tenkte jeg skulle reise dit og jobbe i en måned, betale husleie-gjelden og aldri tenke på det igjen, fortalte kvinnen i video-avhøret.

Kvinnen, som er i begynnelsen av 20-årene, fortalte at hun og hennes familie i 2001 hadde store problemer med å betale husleien. De hadde blitt truet med utkastelse, og kvinnen så på prostitusjon i utlandet som den eneste måten for familien å komme seg ut av uføret på.

Tilbudt jobb i Sverige
- Jeg ble kontaktet av Natasha. Hun tilbød meg jobb i Sverige som prostituert. Hun hadde vært i Sverige og fortalte at det var et vakkert land, og at dette var vår eneste måe å få se verden på, fortalte kvinnen.

Natasha satte kvinnen i forbindelse med miljøet som nå står tiltalt i Norge, og som har blitt dømt i Sverige. Oslo tingrett vil mandag og de kommende tre dagene høre kvinnens videoavhør. Her vil hun fortelle om månedene med voldtekter og menneskehandel. Hun ble tvunget til å selge sin kropp og måtte gi de meste av pengene til bakmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere