*Nettavisen* Nyheter.

Protester mot Schous ektemann

Foto: Hilde Charlotte Solheim (Nettavisen)

Samtlige kommuneleger i Akershus protesterer mot at Petter Schou er utnevnt til ny fylkeslege i Oslo og Akershus. Den nye fylkeslegen er gift med statsråd Ingjerd Schou (bildet).

23.10.03 08:14

I et protestbrev til helseminister Dagfinn Høybråten omtaler kommunelegene forbigåelsen av tidligere fylkeslege i Akershus, Anders Smith, som "bortimot skandaløs", skriver VG.

Petter Schou ble utnevnt i statsråd i sommer. Han startet i stillingen denne måned.

– De har gått forbi en som har sittet i jobben i ti år, og som er samfunnsmedisiner. Det mener vi er galt, sier kommuneoverlege Karin Rønning i Bærum.

Hun understreker at kommunelegene ikke har et vondt ord å si om Petter Schou, og at de ikke stiller spørsmål ved hans habilitet.

– Vi er sikker på at de som valgte ham, vurderte habiliteten godt. Vi skrev brevet fordi vi mener de som valgte gjorde et prinsipielt galt valg. Det går ikke på person, men på kvalifikasjoner, sier Rønning til VG.

Sosialminister Ingjerd Schou ønsker ikke å kommentere protestene mot at ektefellen fikk jobben. Heller ikke mottaker av protestbrevet fra kommunelegene, helseminister Dagfinn Høybråten, vil gi noen kommentar til saken.

Øverste administrativt ansvarlige i Helsedepartementet, departementsråd Anne Kari Lande Hasle, mener at det ble foretatt en grundig vurdering av kandidatene til stillingen som fylkeslege. Hun minner om at innstillingen på Schou som ny fylkeslege var enstemmig.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.