RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protesterer mot fødekaos i Oslo

Sist oppdatert:
Misnøyen med fødekaoset i Oslo vokser. I fjor avviste Ullevål rundt 2.000 gravide.

Fritt sykehusvalg har ført til økt press på fødeavdelingen på Ullevål universitetssykehus, som i fjor avviste rundt 2.000 gravide, noen etter at riene hadde startet. Fylkeslegen og pasientombudet har etterlyst flere fødeplasser i hovedstaden.

Nå har 1.000 personer skrevet under på en protest som leveres til helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, skriver Aften. Initiativtaker Ingeborg Altern Vedal mener gravide kvinner i Oslo behandles dårlig og krever at problemet løses både på kort og lang sikt.

- En kortsiktig løsning vil være å gi oss som skal føde god nok informasjon. Vi må få vite at vi risikerer å bli avvist hvis det er fullbooket rundt terminen. Vi må også få god nok informasjon om tilbudene ved de andre fødeavdelingene i regionen. Den langsiktige løsningen er å opprette flere fødeplasser i Oslo, og de må opprettes i byen, sier hun ifølge Aften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere