RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Prøvde å drepe ekskona

Visningsassistenten ble knivstukket i hals og hode av eksmannen.

Mens den 42 år gamle kvinnen var på jobb som visningsassistent dukker plutselig hennes 46 år gamle eksmann opp. Han angrep og stakk henne i øye, kinn og hals med kniven sin.

Tilfeldigvis kom en beboer i bygården på Stovner forbi, og han klarte å dra mannen vekk fra kvinnen. Det reddet sannsynligvis livet hennes.

Torsdag ble mannen dømt til tre og et halvt års fengsel for drapsforsøket. I tillegg må han betale erstatning på 57.000 kroner til henne. Hun sliter tungt psykisk etter hendelsen.

Det var 2. oktober i 2005 at mannen oppsøkte kvinnen mens hun var på jobb som visningsassistent på Stovner i Oslo. Selve drapsforsøket skjedde på utsiden av blokken.

Selv forklarte mannen i retten at han ikke skulle skade ekskona, men at han hadde tatt med seg kniven for å vise den til henne. Det har ikke retten trodd, og i kjennelsen har man konkludert med at mannen med forsett hadde tapet kniven til leggen, og fant ut nøyaktig hvor kvinnen jobbet denne dagen.

Skadene kvinnen ble påført var i seg selv ikke livstruende, men retten mente at skadene som hun fikk i halsen ikke skulle ha vært mye verre for at livet hennes kunne gått med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere