RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST advarer mot nazi-parti

Politiets sikkerhetstjeneste advarer mot voldelige, ekstreme grupperinger etter at det nynazistiske partiet NasjonalAlliansen har etablert lokallag i fire distrikter.

Alliansen er etablert i Sande, Oslo, Trondheim og Minnesund, skriver Drammens Tidende.

- Vi er på vakt overfor voldelige, ekstreme grupperinger. Det er all grunn til å ta dette på alvor, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til avisen.

Aktiviteten i det lille, nynazistiske miljøet her til lands ble mindre etter at PST hadde en vellykket aksjon mot Vigrid-miljøet i fjor. Nå mener PST at aktiviteten igjen har tatt seg opp.

I sikkerhetstjenestens trusselvurdering for 2004 står det blant annet «Flere grupper har jobbet målrettet for å rekruttere nye medlemmer, og det forventes at denne rekrutteringsvirksomheten vil fortsette også i 2004. Et fellestrekk hos de fleste gruppene med hensyn til ideologi, er at de er rasistiske, antisemittiske og antistatlige. De har et positivt syn på bruk av vold som virkemiddel, og enkelte miljøer har gjennomført øvelser med et militært preg».

Drammens Tidende har forsøkt å få en kommentar fra det nye lokallaget i Sande, uten å lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere