RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST aksjonerer mot Vigrid

Sist oppdatert:
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frykter at organisasjonen Vigrid er i ferd med å bli større og mer aggressiv, og aksjonerer nå mot medlemmer over hele landet.

PST mener å ha skaffet seg en god oversikt over Vigrid i samarbeid med landets politidistrikt.

- Det er grunn til å frykte at Vigrid-miljøet er i ferd med å utvikle seg i en mer voldelig og aggressiv retning enn man har sett hittil. Offensiven som PST nå har iverksatt, har som mål å motvirke denne utviklingen, sier leder Arnstein Øverkil i PST

- Vigrid-miljøet representerer en ekstremt rasistisk og voldelig ideologi, og flere personer i miljøet har tidligere vært involvert i grov voldskriminalitet. Risikoen for at stadig flere barn og unge skal bli dratt inn i dette miljøet har vært sterkt medvirkende til PSTs beslutning om å intensivere sin forebyggende virksomhet overfor Vigrid gjennom den nå iverksatte offensiven, sier Øverkil i en pressemelding.

Den siste tiden har Vigrid vært svært aktive med å rekruttere medlemmer over hele landet. Det er kjent at leder Tore Tvedt flere ganger har hatt vervekampanjer forskjellige steder i Norge. Spesielt ungdommer har latt seg lokke til organisasjonen. PST setter derfor nå inn en motoffensiv.

Ifølge Monitor-redaktør Tor Bach har nynazister i Hokksund et stort internasjonalt kontaktnett, og miljøet er ikke så synlig som tidligere fordi det har gått under jorden.

- Øvre Eiker er et av de fremste sentrene for spredning av nazistisk propaganda i Europa, sier Bach.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere