RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST har løslatt terrorsiktet mann fra varetekt

Sist oppdatert:
Mandag ble sønnen til mannen i 40-årene dømt til åtte års fengsel for terrorvirksomhet. For en måned siden ble han selv siktet for terror.

16. juni ble en tidligere drapsdømt mann, og nå terrorsiktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), varetektsfengslet i fire uker. Han ble også ilagt brev-, besøks- og medieforbud og satt i isolasjon i to uker.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

For kort tid siden, før varetektsperioden gikk ut 14. juli, ble mannen løslatt, noe PST bekrefter overfor Nettavisen.

– Jeg kan bekrefte at han ble løslatt for kort tid siden og at siktelsen mot ham er opprettholdt, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken til Nettavisen.

Mannen er siktet etter straffelovens § 147 d, for å ha støttet en terrororganisasjon. Øvre strafferamme er på seks års fengsel.

Den siktede mannen har nektet straffskyld.

– Min klient er ikke lenger i politiets varetekt, utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier mannens forsvarer Karen Randi Forbrigd til Nettavisen.

I 2005 ble den terrorsiktede mannen dømt for drap, etter å ha kjørt på en kvinne da han var påvirket av narkotika.

Mandag ble sønnen hans, en 24-åring, dømt til åtte årsfengsel for terrorvirksomhet, men nektet hele tiden straffskyld etter tiltalen. Den dommen er ennå ikke rettskraftig.

Samme dag som mannen i 40-årene ble varetektsfengslet i juni, ble også en mann i 20-årene varetektsfengslet, siktet for terrorvirksomhet. Fredag 10. juli ble varetektsperioden forlenget med fire uker for mannen i 20-årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere