RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST-sjef Benedicte Bjørnland: - Norsk politi er i en forhøyet beredskapssituasjon.
PST-sjef Benedicte Bjørnland: - Norsk politi er i en forhøyet beredskapssituasjon. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

PST hever norsk beredskap

Sist oppdatert:
Norsk politi er i en forhøyet beredskapssituasjon, bekrefter PST.

Mandag 16. november besluttet Politidirektør Ole Reidar Humlegård og PST-sjef Benedicte Bjørnland å iverksette deler av terrorplanverket.

Tiltaket er en nasjonal etterretningsinnsats som skal gi PST og politiet et best mulig grunnlag for å fange opp og forebygge eventuell terror-planlegging i Norge.

Det er ikke noe som tyder på at Paris-terroren har koblinger hit:

- Det foreligger ingen informasjon som knytter angrepene eller gjerningspersonene til Norge. I trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer vi det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge. Trusler og oppfordringer fra blant annet ISIL kan påvirke enkeltpersoner eller små grupper til å gjennomføre terrorangrep. Denne vurderingen gjelder fortsatt. En viktig oppgave er å fortsette å følge med på ekstreme miljøer i Norge, presiserer Bjørnland.

Politiet og PST skal nå systematisere og intensivere all relevant informasjon som kan ha betydning for trusselsituasjonen i Norge.

Målet er også å avdekke eventuelle enkeltpersoner blant det økte antallet asylsøkere til Norge det knyttes bekymring til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere