*Nettavisen* Nyheter.

PST hever norsk beredskap

PST-sjef Benedicte Bjørnland: - Norsk politi er i en forhøyet beredskapssituasjon. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norsk politi er i en forhøyet beredskapssituasjon, bekrefter PST.

18.11.15 18:49

Mandag 16. november besluttet Politidirektør Ole Reidar Humlegård og PST-sjef Benedicte Bjørnland å iverksette deler av terrorplanverket.

Tiltaket er en nasjonal etterretningsinnsats som skal gi PST og politiet et best mulig grunnlag for å fange opp og forebygge eventuell terror-planlegging i Norge.

Det er ikke noe som tyder på at Paris-terroren har koblinger hit:

- Det foreligger ingen informasjon som knytter angrepene eller gjerningspersonene til Norge. I trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer vi det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge. Trusler og oppfordringer fra blant annet ISIL kan påvirke enkeltpersoner eller små grupper til å gjennomføre terrorangrep. Denne vurderingen gjelder fortsatt. En viktig oppgave er å fortsette å følge med på ekstreme miljøer i Norge, presiserer Bjørnland.

Politiet og PST skal nå systematisere og intensivere all relevant informasjon som kan ha betydning for trusselsituasjonen i Norge.

Målet er også å avdekke eventuelle enkeltpersoner blant det økte antallet asylsøkere til Norge det knyttes bekymring til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.