RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker juks blant iranske studenter og forskere.
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker juks blant iranske studenter og forskere. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

PST mistenker juks for å få iranske studenter til Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker at det foregår organisert juks for få iranske forskere inn på studier i Norge.

52 iranske forskere og studenter fikk i fjor avslag på opphold i Norge etter reglene som skal hindre eksport av kunnskap til bruk i utviklingen av ulovlige våpen, ifølge Aftenposten.

– Vi har sett en stor søkermengde fra Iran på ett spesielt studium ved en norsk institusjon, der det ser ut som om dette er organisert juks. Alle studentene er tilsynelatende toppelever, og man kan stille spørsmål ved ektheten av papirene de kommer med, sier seksjonssjef Arne Christian Haugstøyl i PST til Aftenposten.

Han viser til at den forrige politiske ledelsen i Iran har hatt en strategi om å sende unge til Vesten og at PST mener det er sannsynlig at enkelte vil kunne misbruke sin kompetanse til våpenutvikling. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere