RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST refser UDI

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener UDI bryter reglementet når de utsteder midlertidig arbeidstillatelse til asylsøkere uten sikker identitet.

Nå krever PST at det umiddelbar blir slutt på Utlendingsdirektoratets (UDI) praksis om å dele ut midlertidig arbeidstillatelser hvor identiteten til søkeren ikke er 100 prosent avklart.

- Vi er kjent med at praksisen og mener det er uheldig, sier informasjonsansvarlig Trond Hugubakken i PST til Aftenposten.

Ifølge avisa heter det i forskriften at man ikke skal være i tvil om søkerens identitet ved utstedelse av midlertidig arbeidstillatelse. Direktør i UDI, Trygve Nordby, sier til Aftenposten at de i mange tilfeller brukes skjønn i saker hvor skriftlig dokumentasjon om søkerens identitet ikke eksisterer.

Statssekretær Roger Iversen i Kommunal- og regionaldepartementet ønsker nå en oppklaringsrunde i UDI og PST, hvorpå Justisdepartementet og Kommunaldepartementet kommer med en anbefaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere