*Nettavisen* Nyheter.

PST ringte Sandberg

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tok umiddelbart kontakt med Frps Per Sandberg etter at han slo alarm om et hemmelig muslimsk nettverk.

23.05.05 19:17

- Jeg kan bekrefte at jeg har vært i kontakt med PST, sier Sandberg til TV 2 Nettavisen.

Frps innvandringspolitiske talsmann har informert Politiets sikkerhetstjeneste om at det skal finnes et hemmelig muslimsk nettverk, med utspring i imamskoler i Oslo. 30.000 personer skal ha avlagt en lojalitetserklæring til det ekstreme nettverket.

Sandberg sier til TV 2 Nettavisen at han ikke kan dokumentere noen av påstandene. PST tok kontakt med Sandberg etter at han kom med de oppsiktsvekkende påstandene til Trønder-Avisa forrige uke.

- Jeg tar det nå for gitt at PST jobber videre med saken, og informerer regjeringen, som så igjen kommer tilbake til Stortinget, sier Sandberg.

Ønsker debatt
Det er muslimske partifeller som har advart Oslo Frp og stortingsgruppen om at det er i ferd med å etablere seg et ekstremt, muslimsk nettverk i Oslo, sier Sandberg.

Ifølge disse opplysningene skal islamske fundamentalister være i ferd med å gå inn i organisasjoner og næringsliv for å skape ustabilitet.

- Opplysningene som kom til Oslo Frp og partiets stortingsgruppe, var av en sånn karakter at jeg følte meg forpliktet til å gå ut med det og skape debatt, sier Sandberg.

- Sitter du på noen liste over medlemmer av nettverket du snakker om?

-Nei, jeg sitter ikke på noen medlemsliste.

- Kjenner du til noen navngitt organisasjon?

- Nei, at det er en organisasjon, er heller tvilsomt.

- Betyr det at du mener det er enkeltpersoner som står bak?

- Nei, det vil jeg ikke spekulere i, sier Sandberg.

Trekker seg som innvandringstalsmann
Per Sandberg varsler nå at han ikke ønsker å være Frps innvandringspolitiske talsmann på Stortinget etter valget. Han begrunner dette med at det er for belastende i lengden på grunn av trusler og utskjellinger.

En annen grunn er at Sandberg har ambisjoner om å bli nestformann i Frp når Siv Jensen rykker opp og overtar som partiformann i 2006. Det er ett av argumentene for å skifte fra kommunalkomiteen og slippe taket i de kontroversielle innvandringssakene, innrømmer Sandberg.

- Jeg har tidligere erfaring fra familiekomiteen, og synes det er interessant å få en bredere plattform å stå på, sier Frp-politikeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.