*Nettavisen* Nyheter.

PST-sjefen ut mot somalierne

PST-sjef Jørn Holme karakteriserer al-Shabab for en terrororganisasjon, og sier at støtte til den somaliske organisasjonen er medvirkning til drap.

08.03.08 19:14

- De angriper sivile med terrorvirkemidler som granater og selvmordsbombere. Å støtte en slik organisasjon er nærmest medvirkning til drap. Derfor kan vi ikke tolerere at noen sender penger til organisasjonen i Somalia, sier Jørn Holme til NRK.

Siktelsen av tre somaliere for finansiering av terrorvirksomhet skapte furore i den somaliske befolkningen i Norge. Somaliere i Norge mener at al-Shabab er en av flere motstandsgrupper som kjemper mot den etiopiske okkupasjonsmakten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Kjetil Mæland/Nettavisen)

Da én av dem, en 38 år gammel mann fra Oslo, ble varetektsfengslet 1. mars, ble rettslokalet i Oslo tingrett fylt til randen av somaliere som støttet sin landsmann. Mannen er siktet for å ha sendt minst 200.000 kroner til al-Shabab. PST skal blant annet ha avlyttingsmateriale som bevis.

I ettertid har somaliere og andre etterlyst en norsk terrorliste: En liste over organisasjoner som norske myndigheter mener driver med terror, og som det er ulovlig å støtte.

Nå går PST-sjef Holme ut og stempler al-Shabab i klare ordelag.

- Man kan ikke bruke terror mot sivile selv om man driver en frigjøringskamp. Et barn har rett til å vokse opp like mye her i Oslo som i Somalia. Derfor kan vi ikke akseptere angrep mot sivile verken her eller der.

Holme sier at PSTs siktelser vil få mer forståelse også blant somaliere når mer informasjon om saken blir kjent. Foreløpig holder PST kortene tett til brystet på grunn av etterforskningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.