RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST vil fengsle terrormistenkt 18-åring på ny

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil be om forlenget fengsling for 18-åringen som ble stanset i Sverige i juni.

Mannen har sittet fengslet i fire uker etter at han ble pågrepet på Landvetter flyplass i Göteborg mandag 8. juni. Pågripelsen skjedde i et samarbeid mellom norsk og svensk sikkerhetspoliti

Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 147 d, for å ha forsøkt å tilslutte seg opprørsgruppen IS.

– Fengslingsmøtet er onsdag. Detaljer i begjæringen er ikke klare ennå, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST

18-åringen risikerer seks års fengsel dersom han blir dømt for brudd på den aktuelle paragrafen i straffeloven. Paragrafen dreier seg om å danne, delta i, rekruttere medlemmer til eller yte økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon.

Filmselskapet Curry Film, som eies av Ulrik Imtiaz Rolfsen, hadde i en periode fulgt 18-åringen. Et team var på flyplassen sammen med 18-åringen da han ble pågrepet. Også islamisten Ubaydullah Hussain skal ha vært til stede.

Samme dag beslagla PST upublisert opptaksmateriale til en dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain og det norske ekstremistmiljøet hjemme hos filmskaperen. Oslo tingrett ga PST medhold i beslaget. Nå venter både politiet og Rolfsen selv på at Borgarting lagmannsrett skal komme til en konklusjon i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere