RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Psykolog sex-tiltalt

Sist oppdatert:
Psykologen skal ha brukt bilen som sted for å misbruke sin pasient seksuelt.

Den kvinnelige pasienten skal ha utført munnsex på psykologen mens de to var ute på biltur.

Nå er psykologen tiltalt for å ha skaffet seg sex av en kvinne ved å misbruke sin stilling, etter bil-sexen som fant sted i november 2004.

I tillegg er psykologen tiltalt for brudd på Helsepersonelloven.

Årsaken er at han ifølge politiet skal ha blandet sin rolle som profesjonell terapeut med forhold av privat karakter overfor tre kvinnelige pasienter

Kyss og klem
En eller flere av kvinnen skal ha blitt utsatt for fysisk kontakt i form av kyss, klem og massasje av nakke, lår og rumpe.

I tillegg skal psykologen ha tatt de tre kvinnelige pasientene med på ulike turer som fisketurer, gåturer, bilturer og hytteturer.

Han skal også ha sendt tekstmeldinger til kvinnene som var av «privat karakter».

Da Oslo statsadvokatembete først tok ut tiltale mot psykologen, ble han også tiltalt for å ha utnyttet sin stilling til å sexmisbruke en kvinne over en periode på fem år - fra 2000 til 2005.

Dette tiltalepunktet vil bli frafalt når rettssaken mot psykologen starter på tirsdag i Moss tingrett.

- Etter at tiltalen ble tatt ut ble det holdt bevisopptak av fornærmede, og sammenholdt med denne ny informasjonen, samt ny etterforskning i saken, fant vi det riktig å frafalle tiltalen når det gjaldt denne kvinnen, sier politiadvokat Håvard Skallerud hos politiet i Moss til Nettavisen.

Dårlige bevis
Han ønsker ikke å gå i detalj om hvorfor tiltalen ble frafalt, men viser til at deler av opplysningene kvinnen kom med i det aktuelle bevisopptaket, beviselig var gale.

- Jeg bare konstaterer at bevisene i akkurat denne saken nå ikke er tilstrekkelig til de beviskrav som gjelder i straffesaker, sier Skallerud.

Skallerud ønsker ikke å kommentere om kvinnen skal ha løyet overfor politiet, men sier til Nettavisen at kvinnen ikke er under etterforskning som en følge av saken.

Psykologen er ifølge politiet fratatt sin bevilgning.

Verken psykologen eller hans forsvarer, advokat Dag Olav Riise, ønsker å kommentere saken overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere