RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pub rasert i supporterbråk

Sist oppdatert:
En person måtte kjøres til Ullevål sykehus etter at en gjeng svartkledde menn gikk til angrep på en pub i Oslo sentrum. Sjokkert vitne: - Det må ha vært planlagt

- Ingen er pågrepet, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen søndag morgen.

En person ble fraktet til Ullevål sykehus etter bråket. Lørdag kveld opplyste politiet til TV 2 Nettavisen at det dreide seg om bråk mellom Brann-supportere og andre supportere.

Ifølge VG mistenker politiet at en del av de involverte, kledd som VIF-supportere, er medlemmer i en nasjonalistisk gruppering.

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi anser dette for å være bråkmakere, sier operasjonsleder Hjulstad til TV 2 Nettavisen.

Bråket skjedde ved puben Two Dogs i Brugata. En gruppe på rundt 30 svartkledde såkalte «casuals» skal ha kommet inn på puben der det holdt til mange Brann-supportere. Der oppstod det et masseslagsmål.

- Alle yttervinduene i baren er knust, og stoler kastet ut gjennom vinduene, sier BT-journalist Asgeir Svardal, som er på stedet til bt.no.

Ifølge vakten på stedet, Morten Ramsøy, hadde flere av angriperne Vålerenga-logo på tøyet.

- Jeg er vaktansvarlig i Vålerenga, men kjente ingen av disse typene, sier Ramsøy til aftenposten.no.

- Vi hørt det var noe bråk ute i gata, og hadde flere Brann-supportere inne i puben, så når stolene kom haglende inn fra uteserveringen vår skjønte vi ingen ting. Flere av angriperne tok myndig tak i oss vaktene og en av dem satte seg på meg. Vi ble sjanseløse vitner til raseringen, sier Ramsøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere