RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Publikum bremset festen

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
Var det for høye forventninger eller bare trøtte publikummere som delvis ødela det som kunne blitt en kongekveld?

Dagfinn Lyngbø fikk på Ole Bull Scene i Bergen, torsdag, vite hva det er å være superstjerne.

Han fikk vite hva det vil si å skulle innfri forventninger høyere enn både Fløyen og Ulriken.

I stedet for å bli heiet fram som fotballsparkere på gulljakt møtte han en støvsuger av et publikum som trakk til seg alt han kastet mot dem kun akkompagnert av monoton brumming.

Det betyr ikke at showet var dårlig. Men det betyr at publikum var det. Og det betyr at showet led under det og nådde aldri sitt potensial.

Om det å gå på vannet

Når Dagfinn er på sitt beste forteller han at befolkningen har vokst ti cm på de siste hundre år.

Ut fra denne enkle matematikk utreder han at det ikke var noen kunst dette Jesus drev på med. Å gå på vannet og mette 5000 med to brød og fem fisker. Det må oppleves.

Dagfinn Lyngbø tar ikke parti for de sterke eller de svake. Han tar parti for de andre. De vi ikke ser i vår travle hverdag. Visste du at torsken på Fisketorget gleder seg og ser fram til mer global oppvarming?.

Profesjonell

Dagfinn Lyngbø får deg til å le uten altfor mange fakter, bannord og skrål. Og - han har opparbeidet seg den profesjonelle timingen som gjør at han ser komfortabel ut, ja nærmest liker seg, selv med et publikum som suger. De prøver å suge poengene og kreftene ut av ham, men klarer det ikke. Når han til slutt kloner seg får han de endelig med seg.

Chihuahua'en

Vi er i stadig utvikling, sier Dagfinn Lyngbø om evolusjonen. Det er showet hans også. Noen vitser kommer til å dø ut som dinosaurene, mens andre kommer til å overleve og utvikle ører som chihuahua'en

- Hvorfor overlevde de, mens dinosaurene gikk til grunne, lurer Dagfinn Lyngbø på.

Dagfinn Lyngbø er en stand-up'er av internasjonal klasse. Han holder det gående i en og en halv time uten stopp. Mest elegant og kunstnerisk er han når han bevisst drar det hele ned for å ha et nivå å hoppe opp fra. Men hva hjelper det når publikum bare vil sitte, ikke hoppe.

Muligens kunne han droppet et par av babyvitsene og hvordan showet hans blir når han får trimmet det og spilt det varmt, kan vi bare gjette oss til.

Potensialet er der til å dra i land en sekser, men under premieren holdt det så vidt til en femmer. Publikum holdt på å dra det ned på en firer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere