RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pulverbrevene er «ikke morsomt»

Politiinspektørene Johan Fredriksen og Terje Kristiansen
Politiinspektørene Johan Fredriksen og Terje Kristiansen
- For de som måtte flytte fra hjemmene sine, la seg undersøke av helsepersonell, og ta medisiner, så er ikke brevene noe morsomt, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

På en pressekonferanse mandag ettermiddag, fortalte politiet at de nå har fått melding om hele 16 brev med pulver som er sendt ut til personer i Oslo.

Så langt har politiet fått fem tilbakemeldinger fra Folkehelsa, som viser at brevene ikke ineholdt noen farlige stoffer.

Kristiansen sier at de foreløpig etterforsker en trusselsak, men at en eventuell siktelse kan se annerledes ut etter hvert.

Noe motiv vet man ikke, men utelukker ikke at det hele kan være en dårlig spøk.

Risikerer fengsel

Den eller de som står bak brevene risikerer uansett fengselsstraff.

I 2002 ble en 29 år gammel mann frikjent i Hedmarken tingrett etter å ha vært tiltalt for å ha sendt brevet med hvitt pulver som lammet postterminalen på Hamar.

Påstand i saken den gang var 45 dagers fengsel, hvorav tretti dager skulle være betinget.

Mannen var tiltalt for trusler som framkalte alvorlige frykt - paragraf 227 i straffeloven - som har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

- Ta en dusj

Straff var derimot ikke noe tema under mandagens pressekonferanse.

Først etter et møte med helsemyndighetene tirsdag, vil politiet vurdere om de skal gi faren over signal.

- Får man mistenkelige brev i posten, så skal man ikke åpne dem, men kontakte politiet på 22669050. Åpner man brevet og det er hvitt pulver i, så skal man ta av seg klærne, ta en god lang dusj og kontakte politiet, sier politiinspektør Johan Fredriksen ved Politiets fellesoperative seksjon på pressekonferansen.

Så langt har politiet få indikasjoner på hvor brevene kommer fra.

De har alle håndskrevne adresser, og inneholder hvite A4 ark med hvitt pulver. Hva slags pulver dette er, er foreløpig ukjent.

Folkehelsa har bare opplyst at det ikke er farlig. De fleste som har mottatt brevene, er eldre mennesker

- Vi har gjort innledende avhør av disse, men foreløpig har ikke det gitt oss noen spor etter hvem som kan ha sendt brevene, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

Når folkehelsa er ferdig med brevene, vil politiet gjøre tekniske undersøkelser for å lete etter fingeravtrykk eller andre spor etter gjerningspersonene.

Politiet vil også forsøke å spore hvor brevene er sendt fra, og om mulig hvor konvoluttene er kjøpt, i jakten på gjerningspersonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere