RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pumper opp penis med pungen

Sist oppdatert:
Tre av fire norske menn som har fått operert inn penisimplantat, er strålende fornøyd med resultatet.

Mellom 10 og 20 prosent av menn over 40 år har mer eller mindre ereksjonssvikt. Et penisimplantat er løsningen for dem som ikke reagerer på behandling med medisiner eller elektriske apparater.

Ved hjelp av en sylinder som opereres inn i penis, en pumpe som plasseres i pungen, og en beholder med væske som ligger i buksveggen, oppnår mannen en stiv penis.

Stiv når det trengs
Når implantatet skal tas i bruk, pumper pasienten på pungen slik at væsken går ut fra reservoiret til penissylinderen, og penis blir stiv.

- Derfor er penis bare stiv når det er behov for det, sier Kim Alexander Tønseth, lege ved Urologisk seksjon på Rikshospitalet, til TV 2 Nettavisen.

200 menn
Siden 1987 har Urologisk seksjon ved Rikshospitalet operert inn penisimplantat på nesten 200 menn. En studie blant 37 pasienter viser at tre av fire var fornøyd med resultatet, går det frem av en artikkel publisert i siste nummer av Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Det til tross for at 50 prosent må opereres på nytt på grunn av mekanisk svikt i implantatet eller at apparatet har flyttet litt på seg.

3 av 4 fornøyd
- Vi er tilfredse med at rundt 75 prosent er svært fornøyde med operasjonen. I tillegg viste mer spesifikke spørsmål at 82 prosent synes resultatet har vært tilfredsstillende, og at 85 prosent ville ha latt seg operere hvis de fikk bestemme om igjen, sier Tønseth.

Undersøkelsen viste også at to av tre menn av de opererte mennene bruker implantatet ukentlig eller oftere. Imidlertid skjedde det ingen signifikant bedring av sexlysten eller forhold til partner etter at implantatet var operert inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere