RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Punger ut for Mehmet

Sist oppdatert:
Dagfinn Høybråten lover torsdag å betale for at Mehmet skal få den operasjonen han trenger i utlandet. - Dårlig løsning, sier John Alvheim (Frp).

Hvis Mehmet kan få en benmargstransplantasjon i utlandet, kan han få hjelp uten at Høybråten må endre norsk lov.

Og operasjonen skal skje på statens regning, forsikret helseministeren i Tabloid på TV 2 torsdag.

- Vi har satt i gang helsemyndigheter og fagmyndigheter med å gå gjennom alle sakens medisinske sider for å finne en løsning innenfor norsk lov. Jeg tror vi skal klare å gi et tilbud om behandling i utlandet som innebærer overføring av benmarg fra en donor som ikke er i slekt, sa helseminister Dagfinn Høybråten (KrF)

- For farlig
Leder i Sosialkomiteen på Stortinget, John Alvheim (Frp) er likevel skeptisk til dette forslaget. Beinmargstransplantasjon fra en fremmed donor er alt for risikabel , mener han.

Flere leger mener at den beste måten å hjelpe Mehmet på, er å gi ham stamceller fra en ny lillebror eller lillesøster. Siden mor og far risikerer å få et nytt barn med samme blodsykdom, må det skje ved en spesiell prøverørsbehandling der friske egg sorteres ut på forhånd. Det er dette som ikke lov i Norge.

Mange vil hjelpe
Over 1000 personer har allerede skrevet under på en underskriftskampanje, og mange vil også hjelpe Mehmets familie med penger, slik at seksåringen får den hjelpen han trenger.

Folk over hele landet gir sin støtte til familien til den alvorlig syke seksåringen.

1000 underskrifter har kommet inn til Mehmet-aksjonen (ekstern lenke) , som ble startet av en familie på Romerike.

Målet er å overtale politikerne til å gjøre et unntak fra loven, slik at Mehmet får den behandlingen han trenger for å overleve.

Andre ønsker også å bidra med store pengesummer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere