Gå til sidens hovedinnhold

Puppe-eksplosjon i Oslo

Silikon er ut - nå skal puppene heves. I fjor la tre ganger så mange kvinner seg under kniven.

(iOslo.no) Det sier overlege dr.med. A Kalaaji ved Oslo plastikkirurgi til iOslo.no.

Implantat ut
- Hele tre ganger så mange kvinner kom til oss for å få utført plastisk kirurgi på brystene sine i fjor sammenlignet med året før. Antallet kvinner som ønsket utført brystimplantat er imidlertid konstant. Det spesielle er at kvinnene ikke ønsker implantater, men bare å få strammet opp sine naturlige bryster, sier dr.Kalaaji.

Volumet er ikke lenger hovedsaken, men formen på brystet og plasseringen, eventuelt kombinert med implantat.

Strenge krav
Han merker en stadig økning i antallet mennesker som ønsker å få rettet opp noe med kroppen sin, og sier hans klinikk setter strenge krav til hvem som får behandling.

- Det er ikke nok at pasienten ønsker å få noe gjort. Det må være en medisinsk begrunnelse tilstede for at noen skal motta behandling for oss, sier han.

Pasienten skal tjene
For bare noen dager siden måtte han avvise en jente på 27 år som ville ha halsløft og ansiktsløfting. Det til tross for at hun var syv år eldre enn aldersgrensen på 20.

- Alder er ingen absolutt godkjenning for å få behandling. Vi må være sikre på at pasienten vil tjene på å få gjort noe. Hvis de bare blir fem prosent bedre, så er det ikke verdt å gå gjennom en krevende operasjon, og å betale dyrt for det i tillegg, sier overlegen.

Fikser på magen
Likevel er det stadig flere som får behandling. Brystheving var det som økte mest ved denne klinikken i 2006, men også prosedyrer som mageplastikk økte med hele 50 prosent. Fettsuging økte med 33 prosent, og det samme gjelder neseplastikk.

- Når det gjelder mageplastikk så er det snakk om å fjerne hudfolder, og kanskje også å stramme opp eksisterende muskler og lignende.

Når det gjelder ansiktsløfting var det ikke en spesiell økning i 2006. Bruken av Botox er hovedgrunnen mener Kalaaji.

Botox kortvarig glede
- Det er mange som velger den behandlingsmetoden, men effekten er ganske kortvarig. Man må inn å gjenta behandlingen hver sjette måned. Det gjør nok at en del av de som får Botox i dag, vil komme tilbake senere for å få en permanent operasjon, sier han.

Norge er langt fra det dyreste landet å få utført plastiske operasjoner. Både Sverige og Danmark har et høyere prisnivå enn her. Økningen skyldes kanskje at plastikkirurgi nå er mer allment kjent og akseptert, selv om behovet også var tilstede tidligere, sier Kalaaji.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet