RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

Puster Hani i nakken

Sist oppdatert:
Det kan kun være et spørsmål om tid før den siste Nokas-etterlyste, Jusuf Hani (24), blir pågrepet.

Etter pågripelsene av Ridvan Halimi i Kosovo og David Aleksander Toska i Spania, er den eneste som fremdeles er på rømmen, svensk-albaneren Jusuf Hani (24).

Og etter det TV 2 Nettavisen erfarer, har norsk politi nå sikret spor etter den siste etterlyste i Sverige og jakten på 24-åringen intensiveres.

Observert i Sverige
Hani er blitt koblet til ranet via DNA-spor på diverse utstyr som ble brukt under ranet. Han ble også stoppet to ganger i kontroll i Stavanger kvelden før dødsranet. Svensk-albaneren betegnes som farlig.

Etter de siste ukenes pågripelser, får TV 2 Nettavisen opplyst av sentralt plasserte kilder i politiet at jakten på Hani nå intensiveres.

Norsk politi sitter på en rekke opplysninger som peker i retning Sverige. Svensk politi har i lengre tid samarbeidet med Nokas-etterforskerne. Ifølge TV 2 Nettavisens kilder skal det ha vært gjort observasjoner av Hani flere steder i Sverige.

Avansert etterforskning
Politiet tar i bruk alle etterforskningsmetoder for å oppdrive Hani. Elektroniske spor, i form av kommunikasjonskontroll (telefonavlytting), overvåking av e-post og internett, sms og bankuttak, er sentrale hjelpemiddel for politiet.

Det var de samme metodene som førte frem til pågripelsen av David Aleksander Toska (29) tirsdag for to uker siden.

TV 2 Nettavisen kunne da fortelle at norsk politi i lengre tid hadde holdt 29-åringen under oppsikt. Elektroniske spor, blant annet etter bruk av internett, førte norsk politi til kystbyen Malaga sør i Spania. Etter å ha overvåket Toska, gikk de til pågripelse inne på en internettkafé like ved jernbanestasjonen i byen.

Sett i Stockholm
I februar skrev Dagbladet at Hani skal ha blitt filmet av et overvåkingskamera i Stockholm 13. januar. Han skal ha stjålet en utgave av Aftonbladet som inneholdt en artikkel om ranet og et bilde av ham. Dessuten skal han for få dager siden ha blitt filmet sammen med flere andre på en bensinstasjon sør i den svenske hovedstaden.

Og etter det TV 2 Nettavisen nå erfarer, skal norsk og svensk politi sitte på flere opplysninger som kan hjelpe dem i jakten på den siste etterlyste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere