Pyramidemøte avlyst

Foto: Bergens Tidende

HADELAND/OSLO (TV 2 Nettavisen): Møtet i Finn Ørjan Sæles pyramideselskap Thinkseven ble lørdag avlyst. Medlemmene orket ikke å møte medieoppbudet.

20.11.04 16:00

Klokken 13 i dag skulle ledere i Thinkseven på scenen på Hadeland Gjestekro for å verve flere medlemmer til det svenskregistrerte pyramideselskapet. Man håpet at tidligere medlemmer av det konkursrammede The Five Percent Community (T5PC) ville la seg verve som selgere.

Ringerunde til medlemmer
- Jeg har snakket med dem som skulle ha møtet, og da de så fire kamerateam og avisreporterne utenfor, valgte de å avlyse, sier hovedmannen bak selskapet, Finn Ørjan Sæle, til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at han aldri var invitert til å delta på møtet. Ifølge Sæle var det media som selv hadde satt ut rykter om at han ville være til stede.

Lederne i Thinkseven ringte Sæle kort tid før møtet og forklarte situasjonen. Få minutter senere satte de i verk en ringerunde til de inviterte T5PC-medlemmene.

TV 2 Nettavisen var blant de fremmøtte på Hadeland lørdag. De ansatte på Gjestekroen kunne informere om at det var booket møtelokaler og at de hadde forventet en større mengde gjester. Men møtet var blitt avlyst i siste liten.

- Vi er alt T5PC ikke var
Thinkseven ble kjent i forbindelse med T5PC-konkursen da TV 2 Nettavisen fredag kunne avsløre at det svenske pyramideselskapet hadde kjøpt opp medlemslistene til skandaleselskapet som hadde gått konkurs. En større kampanje ble satt i verk for å få T5PC-medlemmene over i Thinkseven før selskapet gikk konkurs.

- Vi har så langt fått med oss om lag 500 T5PC-medlemmer inn i Thinkseven. Vi satser ambisiøst fremover og håper media vil hjelpe oss å få frem at vi ikke er et useriøst selskap, i motsetning til T5PC, sier Sæle til TV 2 Nettavisen.

1. desember planlegger Sæle et stort møte i Folkets Hus i Oslo. Her er alle som vil vite mer om Thinkseven invitert. Sæle understreker at Thinkseven er alt det T5PC ikke var.

- Vi driver salg av varer og tjenester og tjener penger på dette. I T5PC kom dette aldri på plass, sier pyramide-sjefen.

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

Fikk hjelp av T5PC-styreleder
Sønnen til den kjente KrF-politikeren, Anita Apelthun Sæle, kjøpte i fjor 6 prosent av aksjene i det som da het Seven. For drøye to uker siden skiftet selskapet navn til Thinkseven.

Fra før er politikersønnen aktiv i selskapet Nature’s Own.

Da utsiktene til T5PC så mørke ut ble det iverksatt en stor kampanje for å få T5PC-medlemmene over i Thinkseven. Til dette fikk Sæle hjelp av styreleder Andreas Grøstad i T5PC

- Grøstad var ikke skyld i at ting gikk galt i T5PC. Han skjønte at ting var i ferd med å gå gale og ønsket kun det beste for sine aksjonærer. Derfor hjalp han oss ved å anbefale vårt selskap, sier Sæle til TV 2 Nettavisen.

Ønsker ikke T5PC-ledere
Sæle utelukker ikke at Grøstad nå kan få jobb i det nye pyramideselskapet. Sæle kan blant annet tenke seg den tidligere T5PC-styrelederen som salgsansvarlig i Thinkseven.

- Er noen andre ledere fra T5PC involvert i Thinkseven?

- Nei. Vi ønsker ikke noen fra det første styret i T5PC inn i vårt selskap. Dette er feil type mennesker for oss, svarer Sæle.

Sæle tjente i fjor 1,5 millioner kroner på sin nyervervelse. I tillegg fikk han utbetalt 1,5 millioner i lønn og fortjeneste av Nature’s Own.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.