RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rå drapsdetaljer i retten

(Ole Dag Kvamme/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Den hovedtiltalte etter drapet på Zia Anwar fortalte tirsdag retten om den særdeles brutale mishandlingen av Anwar.

- Jeg vet de andre vil si jeg ikke forteller sannheten. At det var jeg som var den voldelige og at det jeg sier ikke er sant. Men nå forteller jeg det slik det var. Jeg vil bryte med dette miljøet, og da må jeg fortelle sannheten.

Slik begrunnet den 26 år gamle hovedtiltalte larvikmannen hvorfor han nå forteller en historie som helt sikkert vil gi ham mange års fengsel. Historien vil garantert også bli bestridt av hans medtiltalte. Her følger hovedtrekkene i forklaringen hans.

- Jeg skjønte at dette gikk rett vest, at vi kom til å bli tatt for dette. Jeg hadde litt problemer fra før, og har gjort en del dritt fra før. Jeg fikk mye problemer med samvittigheten. Jeg klarte ikke å leve med dette, og bestemte meg for å kjøre mitt eget løp og fortelle alt til politiet, to-tre dager etterpå, fortalte han retten.

Alkohol og amfetamin
Før angrepet på Zia ruset de tiltalte seg på amfetamin, vodka og andre drikkevarer. På morgenkvisten ble 26-åringen vekket, og fortalt at Zia var kommet til lakkverkstedet, og at de skulle dra.

- Vi hadde drukket hele natten. Jeg var førstemann ut av bilen. Jeg var nok litt oppspilt, og styrtet to og en halv desiliter jägermeister før vi gikk inn i verkstedet. Jeg var gira på dette her, forklarer han.

Skuddsikre vester
Utstyrt med to pistoler, batong, balltre, hette over hodet og skuddsikre vester gikk de tre hovedtiltalte inn verkstedets bakdør. I retten hevder 26-åringen at overfallet ikke var planlagt. Zia Anwar skulle bare skremmes. Med tanke på planleggingen flere dager i forveien har dommer og aktor tydeligvis problemer med å forstå at overfallet ikke var planlagt.

- Vi hadde strømper over hodet. Vi ville jo ikke at Zia skulle gjenkjenne oss for senere represalier. Det var ikke planlagt at vi skulle banke og slå ham, gjentar 26-åringen.

Slått med pistol
Inne på verkstedet sier 26-åringen at daglig leder Geir Johnsen på Stoa billakkering pekte på døra de skulle ta for å komme inn i resepsjonen, hvor Zia ble overfalt.

- Jeg gikk først og var mest på hugget. Jeg sa noe til Zia og han svarte. Han var frekk og lot seg sjelden skremme. Jeg gikk hen og klappet til ham i ansiktet med en defekt pistol. Det var nok ganske hardt. Jeg tror jeg traff ham ved munnpartiet. Der blør du ofte ganske mye. Jeg vet ikke om han mistet tenner eller noe, det husker jeg ikke, men han ble stående. Så kom det noen slag og spark, men ikke så mange. Det skjedde så utrolig fort, forteller 26-åringen.

I løpet av halvannet minutt, anslår han at Zia ble slått først med pistolen, så med nevene. Deretter fikk han flere slag med batong over rygg og ned til hofta av en medtiltalt.

- Plutselig hørte vi et skudd, og han (medtiltalt 29-åring) hadde fyrt av skudd i beinet på Zia. Vi kledde av ham og surret på en fille, forklarer han.

- Da visste ikke jeg og NN hva vi skulle gjøre, og gikk ut i dusjrommet. Maska mi hadde glidd opp, og jeg var allerede sett. De andre var ikke sett. Da vi kom inn igjen fikk jeg sjokk. Da satt NN (som først hadde skutt, red. anm.) med pistolen opp i endetarmen på ham. Han tok den ikke inn og ut som andre har forklart.

Rolig diskuterer 26-åringen skadene Zia var påført med dommeren som spør ut.

- Zia var bundet. Han var pakket inn i plast og teip, men kunne sikkert hinket selv hvis ikke. De slet med å få ham opp på lasteplanet. Jeg hjalp til, og var nok litt røff, jeg heiv ham over rekka. Han sa noe til meg, og jeg ble litt¿. vi var fyret opp alle sammen. I alle fall gir jeg ham to harde slag med balltreet over låret.

- Andre har sagt at jeg slo hundre ganger, og at det var funnet beinrester og hjernemasse på verkstedet. Men det stemmer ikke. Vi skal huske på at han satt i en bil og ropte om hjelp etterpå. Vi skulle gi ham en lærepenge. Vi fryktet ham alle sammen da han kom ned. Vi visste hva han var i stand til, mest ble vi fyret opp av det, forklarte 26-åringen.

Blødende fra panna, kjeven og benet ble Zia fraktet bort, satt i Mercedesen han kom i. Så gikk de alle på fest. Da Zia senere ble funnet død fikk 26-åringen sjokk, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere