RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rabiat skotte nektet å betale bot

Sist oppdatert:
Skotten aktet å dra hele saken for retten, fremfor å betale 2000 kroner i bot.

Men Bergen tingrett støttet påtalemyndigheten i at boten var velfortjent.

Fektet med armene
Hånd i hånd med sin seks år gamle datter, var skotten på vei over et fotgjengerfelt i Bergen sentrum i april i fjor, da en bil kom kjørende mot dem i stor fart. Til tross for at 52-åringen og datteren var midt i gangfeltet, slakket ikke bilen på farten. Snarere tvert imot. Bilen suste forbi dem i venstre kjørebane, noe som forarget den skremte skotten.

Idet bilen kjørte forbi tok han løpefart og langet han ute et spark som traff bilens bakdør. Resultatet ble et stort merke i den dyre Mercedesen, og en fly forbannet sjåfør. Rasende bråbremset han bilen og kastet seg over skotten, som på dette punktet hadde blitt rabiat. Mens sjåføren holdt ham med strake armer, fektet skotten vilt med armene.

Nektet å betale
De to ble til slutt skilt og skotten tildelt et forelegg. Det ble opprettet en sak mot sjåføren for den uaktsomme kjøringen, men saken ble senere henlagt. Det fikk begeret til å renne over for skotten, som nektet å betale boten for å markere sin mening om henleggelsen. Saken måtte dermed føres for retten, og var oppe til behandling forrige uke.

Men selv om retten hadde forståelse for at skotten var blitt redd og sint over den hensynsløse kjøringen, mente den likevel at det ikke var snakk om berettiget harme. Han må dermed pent betale boten på 2000 kroner. I tillegg må han erstatte sjåførens utlegg på den skadde bilen på nærmere 5000 kroner, samt 1000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere