RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råder Vardø til å være mer offensiv

Sist oppdatert:
Rådgiver i kommunikasjonsselskapet Geelmuyden Kiese AS, Pål Heldaas, anbefaler Vardø å vise handelkraft og initiativ for å fjerne det negative bildet som er skapt av kommunen den siste tiden.

Forrige uke ble det kjent at Frelsesarmeen og Røde Kors hadde startet innsamlingsaksjoner til folk i Vardø. Fiskekrisen i byen har ført en av fem innbyggere i kommunen ut i arbeidsledighet.

- Det kommunen ikke må gjøre er å bidra til å forsterke det negative inntrykket gjennom å fokusere på alle problemene og på hvor vanskelig situasjonen er. Det er en vanskelig balansegang fordi politikere og ledere i et lokalsamfunn som dette må jo vise at de forstår alvoret i situasjonen. Samtidig er det slik at det er nok syting og klaging rundt disse problemstillingene til at folk og beslutningstagere her nede i hovedstaden ofte vender det døve øret til, sier Heldaas til NRK Finnmark.

For å motvirke at dette skjer, mener Heldaas det er viktig at Vardø går offensivt ut og viser egne initiativer:

- Jeg vet at det er vanskelig å nå frem med gode nyheter, men det som er enda verre er å bidra til en slik negativ oppmerksomhetsspiral ved å klage og forsterke effekten av en vanskelig situasjon, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere