RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rådgiver misbrukte selv barn

(TV 2 Nettavisen)
Mannen (45) var rådgiver og gav trøst og veiledning til mennesker som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Nå er han selv dømt for misbruk av stedatteren.

Overgrepene mot den nå 20 år gamle jenta skal ha pågått i fire år, mens mannen bodde sammen med moren. Under en lukket rettssak ble den 45 år gamle psykiatriske sykepleieren nylig dømt til tre års fengsel, hvorav ett år er betinget. Han må også betale oppreisning på 100.000 kroner til den misbrukte jenten, skriver Telemarksavisa.

Forstod ikke at hun ble misbrukt
Det var først i fjor at den 20 år gamle jenten betrodde seg til moren. Jenten fortalte at hun ikke hadde forstått at hun ble utsatt for overgrep, før hun som elleveåring så et program på TV om incest.

Moren fortalte i retten at hun hadde reagerte med stigende uro på jentens unormale oppførsel gjennom barne- og ungdomsårene. Da saken ble anmeldt vedgikk 45-åringen forholdet i første avhør. Han fortalte om grove overgrep mot jenten fra hun var seks til nærmere elleve år, da han til slutt flyttet ut.

Jobbet som rådgiver
Mannen skal de senere årene ha jobbet for en sentral hjelpeorganisasjon, ifølge Telemarksavisa. Her har han gitt råd, trøst og faglig veiledning for mennesker som har vært utsatt for blant annet seksuelle overgrep som barn.

Mannen er for tiden sykemeldt i jobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere