RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rahila hadde beroligende stoff i magen

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Mistanken om æresdrap er styrket etter at man i dag fant spor av bedøvende midler i magen til avdøde Rahila Iqbal.

Den 21 år gamle norske jenta døde 1. juni i Pakistan i en angivelig bilulykke. Bilen hun satt i, kjørte av veien og havnet i elva på et liste sted i Randheer-provinsen. Sjåføren kom fra ulykken uten skader. Rahilas ektemann mener hun er utsatt for et æresdrap, og har anmeldt familien hennes for drap. Nå sitter hennes far Azhar Iqbal, hennes morfar og bilens sjåfør varetektsfengslet, mistenkt for æresdrap.

Prøvesvar
Pakistansk politi fikk onsdag formiddag den første av tre rapporter fra obduksjonen av Rahila Iqbal. Politiet håper at rapportene skal gi svar på hvordan hun døde.

- Den rapporten vi har fått, viser at Rahila enten hadde tatt en eller annen form for sovemedisin eller et beroligende stoff, sier Shahbaz Khan, påtaleansvarlig i Mandi Baha-ud-Din, til Aftenpostens nettutgave.

Shahbaz Khan kan ikke si hva slags stoff det er snakk om, eller hvor mye som er funnet.

I første omgang vil politiet konsentrere seg om å finne ut om hun tok disse stoffene selv, eller om hun ble tvunget til å ta dem av en av de mistenkte i saken.

Den foreløpbige obduksjonsrapporten har vist at Rahila hadde vann i lungene, men dødsårsaken var ikke klarlagt.

Ikke orientert
- Jeg konstaterer at også pakistanske politiet går ut med opplysninger til media først fremfor å gi disse opplysningene til oss. Vi har fått høre om dette funnet av pressen, vi har ikke selv sett obduksjonrapporten, sier advokatfullmektig Abid Raja til TV 2 Nettavisen. Raja er bistandsadvokat for faren, Azhar Iqbal.

Han er ikke enig i at dette styrker mistanken mot hans klient.

- Denne opplysningen i seg selv sier jo foreløpig ikke noe om skyld eller uskyld. Den sier noe om at det er funnet stoffer som vi ikke engang vet hva er. Det kan jo være sovemedisin, valium eller noe annet, sier Raja.

Advokaten jobber nå for å få ut obduksjonsrapporten, slik at de kan få mer nøyaktige opplysninger i saken.

- Forsettlig drap
Rahila Iqbal reiste til Pakistan for å besøke slektninger. Dagen før hun dødee, mottok norsk politi en bekymringsmelding fra en nær venninne som fryktet for livet hennes. Rahila og hennes fraseparterte ektemann tilhører to forskjellige muslimske trosretninger som står hardt mot hverandre.

Rahilas ektemann meldte sin kone savnet da han ikke hadde hørt fra henne på noen dager. Torsdag 2. juni fiklk han bekreftelsen på at hun var død. Etter at han anmeldte Rahils familie for æresdrap, pågrep pakistanske myndigheter faren hennes, morfaren og sjåføren av ulykkesbilen. De er nå varetektsfengslet i ytterligere 14 dager av en lokal domstol, mistenkt for forsettlig drap eller sammensvergelse om drap.

Pakistansk politi etterforsker det mulige æresdrapet, mens norsk politi driver paralelletterforskning hjemme i Norge.

- Interessante opplysninger
Oslo-politiet har ennå ikke mottatt resultatet fra obduksjonsrapporten.

- Vi har ikke mottatt den ennå, men vi håper selvfølgelig å få tilgang på den. Foreløpig har vi opplysningene bare fra media, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet karakteriserer likevel resultatet som interessant.

- Det ser ut til å være interessante opplysninger, men det får være pakistansk politi, som har førstehåndskunnskap, som får kommentere hva de legger i resultatet, sier Kristiansen, og legger til:

- Dette viser at etterforskningen går sin gang. Så får vi håpe at det fører til å avklare saken, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere